Top 5 grunde til at bo i Gentofte Kommune

Uagtet om du er kommende tilflytter eller en af de 75.000 nuværende borgere, har Bjørn & Frederiksen samlet en række trivia, tips og historier om Gentofte.

Partner og indehaver Michael Bjørn har boet næsten hele sit liv i Gentofte Kommune. Området har aldrig manglet historier og seværdigheder, og Michael har samlet en top 5 over det bedste ved at bo i Gentofte som privatperson og som ejendomsmægler.

1. Byen for arkitekttegnede huse

Flere arkitekter har tegnet boliger, der ligger i Gentofte, og man kan kun holde øje med, at sådan en kommer på markedet en dag. Nogle af de prisvindende huse er tegnet af Arne Jacobsen, Thorkild Henningsen, Svenn Eske Kristensen & Mogens Lassen. En ny trend, der ser ud til at vinde frem indenfor typehuse, er: rækkehuse. Og der findes flere charmerende bebyggelser af rækkehuse i Gentofte, bl.a. rækkehusene på Sundvænget og Parkvænget, samt De Engelske Rækkehuse & Skjoldagervej.

Skal man lede efter et up-coming område i Gentofte at flytte til, bør man kigge på Dyssegårdskvarteret og Vangede, som de seneste 5-10 år har gennemgået en stor udvikling.

2. Et kvarter i vækst

Skal man lede efter et up-coming område i Gentofte at flytte til, bør man kigge på Dyssegårdskvarteret og Vangede, som de seneste 5-10 år har gennemgået en stor udvikling. Priserne er i disse områder steget meget, og der bliver brugt mange penge på tilbygningen, nybyg, total ombygninger af ejendommene. Der er kommet en masse børnefamilier primært fra Østerbro, Frederiksberg og resten af København hertil.

3. Mix af kultur, kunst og sport

Udover sin beliggenhed tæt på København, indeholder Gentofte Kommune selv alt, hvad en moderne forstad kan byde på. Der er Belleveu Teater, Ordrupgaard Kunstmuseum, Experimentarium, Øresund, Dyrehaven, Bernstorffsparken & Gentofte Sø. Der i de seneste år sket en enorm udvikling for børn og unge især i form af Gentofte Sportspark, som udover at være arkitektonisk flot også har bragt en udvikling med sig, og den står som supplement til den også flittigt benyttede Kildeskovshallen.

4. Stærk og sikker økonomi

Gentofte Kommune har siden finanskrisen haft pæne stigninger og priser, der næsten kun ses her. Det er et marked, der er svært at komme ind på, men har du først købt bolig i Gentofte, har du også en solid investering, der kan holde langt ind i fremtiden. De fleste flytter rundt internt i Kommunen hvilket bringer et unikt naboskab med sig. Gentofte Kommune har desuden det laveste skattetryk på indkomstskatten, hvilket kommunen har været kendt for i mange år, og har haft den samme Konservative Borgmester Hans Toft i næsten 25 år.

5. Kult frokostrestaurant

Hvis man aldrig har været der, skal man tage på Sankt Peder i Hellerup. Dette sted kan ikke beskrives, her er en helt speciel stemning, og det lever op til sin tagline som: byens bedste frokostrestaurant.