Tænk dig om før du istandsætter – God stil er penge værd

Flere tv-boligprogrammer har vist hvordan en (hurtig) make-over af dit hjem, kan være med til at øge din boligs markedspris. Men kan et par y-stole virkelig sætte ekstra nuller på salgsprisen? Her er ejendomsmæglerens svar.

Dansk design er en livsstil og en eksportvare, som har slået rødder i mange danskeres bevidsthed, og som præger mange hjem. Som ejendomsmægler ser man utallige hjem, og generelt er indretning i den skandinaviske stil, noget der fylder over hele linjen.
Med tiden er det dog også blevet en antagelse, at boliginteriør i dyrt design kan få din bolig solgt hurtigt og dyrt. Men som med alt andet, gælder det snusfornuftige ordsprog: er det for godt til at være sandt – så er det, det nok også.

God stil er heldigvis individuel, og at lave sit hjem om til et udstillingsvindue fra Illums Bolighus, er ikke nødvendigvis den rette boligsalgsstrategi

God stil handler ikke bare om prisen på dine møbler, det handler om den atmosfære, møblerne skaber i rummet. God stil handler om funktionalitet, og at man fornemmer en “gennemtænkthed”. Hænger rummet sammen – eller stikker det i alle mulige retninger? 

Du skal vise køberne, at du sælger et hjem ikke en bolig. Køberen skal fornemme, at her kan hun også indrette sit eget hjem – og det mest inspirerende og attraktive for købererne er at se, at andre også har kunnet skabe et hjem i denne bolig.

God stil er, at man har sans for detaljerne, at der er små overraskelser i interiøret, som er med til at skabe historien om, hvem der bor der.

Hvordan skaber du god stil?
En bolig er mest interessant, hvis man kan se, hvem der bor i huset. Hvis der er personlighed i indretningen og i boligens udformning og stil. Personlige hjem handler om de små finesser, det handler om at turde indrette sit hjem lidt “ved siden af” den herskende modetrend. Verden er sjovest, hvis der er forskellighed, og hvis der er kant i vores visuelle omgivelser. Det samme gælder ved indretning af ejendomme.

Så lad dig ikke forvirre! Boligindretning kan lyde som en videnskab, men heldigvis er vi mennesker et flokdyr, og derfor har vi oftest også samme smag for design og stil.

Skal du en dag sælge din bolig, er der dog gode råd at hente også i de populære tv-boligprogrammer. Når du slår dørene op til mulige købere, er det vigtigt at din bolig er så præsentabel som muligt og samtidig neutral, omfavnende og med kant. En svær kombination, tænker du måske, men de fleste folk er til lys, relativ enkelhed og gode materialer. De fleste folk kan lide rene hjem, og de fleste folk er til følelsen af hjemmelighed, fremfor snorlige linjer og duften af nyt læder.

No-go’s
Skal du tjene dine surt brugte timer og penge hjem på din investering i boliginteriør, så husk et godt stilråd er ikke at følge en trend alt for religiøst. Varier stilen, og køb ting fordi du har lyst; fordi det billede bare var “dig”. Generelt er der dog et par “no-go’s” du kan rette dig efter: mal ikke vægge for mørkt og indret bad og køkken med enkelhed. Bygger du nyt eller renoverer stort, så husk at klassisk er godt. Et hus holder længe, så klassiske design holder bedst værdi og bliver ikke uattrakiv, hvis trenden ændrer sig.
Til dig, der ved, at du skal bo i din bolig for evigt, er rådet ret enkelt: vær kunstner i eget hjem – indret så du er glad, og at du føler dig hjemme.