Rungsted Kyst

Strandbjerg 1D, 1. TH., 2960 Rungsted Kyst
Nu udbyder Ejendomsmægler Bjørn & Byskov denne fantastiske lejlighed i den historisk ejendom i Rungsted. Ejendommen er fredet udvendigt. Lejligheden har en fænomenal udsigt over Øresund. Lejligheden byder på en uovertruffen udsigt over Øresund. Her er 2 badeværelser samt en fantastisk udsigt mod Øresund, Rungsted Havn og mod hele Strandbjerg. Indvendigt er der flere indretningsmuligheder.
- Historisk Fredet ejendom
- Panorama udsigt over Øresund
- Mulighed for køkkenalrum
- Elevator, kælderrum, badebro & Rosenhave
Strandbjergs historie går tilbage til 1916, hvor ejendommen blev opført som herskabsvilla til overretssagfører Levin. Ejendommen er tegnet af arkitekt Bernhard Ingemann, der også har tegnet Hørsholm Rådhus.
Under besættelsen blev Strandbjerg beslaglagt til hovedkvarter for Gestapo og det forlyder, at kælderrummene fungerede som tortur- og fangerum.
I 1947 blev Strandbjerg overtaget af Københavns Kommune, og den 1. juni 1948 taget i brug af lidt mere fredelige beboere, idet Strandbjerg åbnedes som rekonvalescenthjem med plads til 42 kvindelige rekonvalescenter.
Hjemmet blev nedlagt i 1990 og herefter lå arealet hen som ubebygget park, indtil det i 1993 blev købt af PFA, som renoverede Hovedbygningen og opførte den  nuværende bebyggelse med tilhørende faciliteter.

Flere fakta

  • BOLIGTYPE Ejerlejlighed
  • VÆRELSER / STUER 3/1
  • BYGGEÅR 1900
  • ENERGIMÆRKE D
  • SAGSNUMMER MB-1270

Kontakt

Michael Bjørn Nielsen Bjørn & Frederiksen
Strandvejen 60
2900 Hellerup
88825790
CVR 38311220